ГоловнаЕкономікаДержава

"Гарантований покупець" впевнений у скасуванні ухвали Окружного адмінсуду Києва щодо тарифів "Укренерго"

Позов подало АТ "Нікопольський завод феросплавів"

"Гарантований покупець" впевнений у скасуванні ухвали Окружного адмінсуду Києва щодо тарифів "Укренерго"
Фото: ubr.ua

Постанову Окружного адміністративного суду Києва, якою призупинено дію постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) про встановлення тарифів для НЕК "Укренерго" на передавання електроенергії і послуги диспетчерського управління на 2-ге півріччя, значно ускладнює роботу держпідприємства (ДП) "Гарантований покупець". Відповідну ухвалу прийнято на забезпечення адміністративного позову АТ "Нікопольський завод феросплавів" (№640/11330/19). Про це йдеться в заяві держкомпанії, повідомляють "Українські новини".

"Фахівці ДП "Гарантований покупець", проаналізувавши відповідне рішення суду та обставини його ухвалення, дійшли висновку, що воно прийняте з порушеннями норм матеріального та процесуального права", - заявили в держкомпанії.

ДП "Гарантований покупець" висловлює впевненість, що НКРЕКП оскаржить ухвалу Окружного адмінсуду Києва в апеляційних інстанціях і ухвалу суду першої інстанції буде скасовано.

"ДП "Гарантований покупець" сподівається - Національна комісія, що здійснює державне регулювання ринків енергетики і комунальних послуг буде і надалі здійснювати рішучі дії щодо захисту нового конкурентного ринку електроенергії", - йдеться в заяві, яку розміщено на вебсайті компанії.

Нагадаємо, 1 липня в рамках другого етапу енергореформи почав роботу оптовий ринок електроенергії, який включає низку сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу наперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. Задля забезпечення безперебійної роботи усіх сегментів нового ринку Кабінет Міністрів України створив на базі держпідприємства "Енергоринок" 2 державні підприємства для роботи у новій моделі оптового ринку електроенергії - ДП "Оператор ринку" та ДП "Гарантований покупець".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram