ГоловнаПолітика

Зеленський запросив місію МВФ в Україну після формування нового Кабміну

Президент провів зустріч із заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном.

Президент Володимир Зеленський запросив місію Міжнародного валютного фонду в Україну для досягнення робочої домовленості щодо нової програми відразу після формування нового складу Кабінету Міністрів.

Про це повідомляє прес-служба президента за підсумками зустрічі з першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном.

Президент України Володимир Зеленський і заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський і заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон

"Глава держави запросив делегацію МВФ відвідати Київ з метою досягнення робочої домовленості за новою програмою. Президент пропонує здійснити такий візит невідкладно після формування нового уряду", - йдеться в повідомленні.

Президент наголосив, що співпраця з МВФ залишається пріоритетом для української влади і він готовий продовжувати співпрацю з місією.

"Ми хочемо продовжувати наші відносини з МВФ. Я наголошую на цьому", - сказав Володимир Зеленський.

Він також запевнив, що гарантує незалежність Національного банку України.

Глава держави висловив сподівання, що новий парламент, який буде обраний 21 липня, ухвалюватиме реформаторські закони. Він заявив, що Україна налаштована на проведення важливих реформ, спрямованих на сталий економічний розвиток. Зокрема, йдеться про реформу правоохоронних органів, енергетичної сфери, велику приватизацію та ринок землі. Президент також повідомив про скасування понад 160 застарілих указів, які створювали тиск на бізнес.

Володимир Зеленський констатував, що сьогодні економіка України зростає на 2-3% на рік, але цього недостатньо, оскільки суспільство потребує більшого.

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Україні в травні, проте поїхала без рекомендацій про виділення чергового траншу. Глава місії МВФ Рон ван Роден заявив, що місія готова повернутися в Київ після парламентських виборів і формування нового уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram