ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКП оскаржила рішення Окружного адмінсуду Києва про призупинення тарифів "Укренерго"

У НКРЕКП зазначили, що вживатимуть вичерпних заходів з метою якнайшвидшого врегулювання зазначеної ситуації.

НКРЕКП оскаржила рішення Окружного адмінсуду Києва про призупинення тарифів "Укренерго"
Фото: telegraf.com.ua

Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), категорично не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 27 червня 2019 року щодо задоволення заяви Акціонерного товариства "Нікопольський завод феросплавів" щодо зупинення дії постанов НКРЕКП про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії та тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління ДП "НЕК "Укренерго" на 2-ге півріччя 2019 року. НКРЕКП подала відповідну апеляційну скаргу.

Про це йдеться в офіційній заяві НКРЕКП.

"НКРЕКП наголошує, що рішення про встановлення тарифів на послуги оператора системи передачі були прийняті відповідно до чинного законодавства України, зокрема Закону України "Про ринок електричної енергії", та враховують ключові складові для запуску і функціонування нової моделі конкурентного ринку електричної енергії", - вказано на сторінці НКРЕКП у соціальній мережі Facebook.

У НКРЕКП наголошують, що вживатимуть вичерпних заходів з метою якнайшвидшого врегулювання зазначеної ситуації, а ринок електричної енергії продовжує працювати.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд м. Києва прийняв ухвалу про призупинення дії постанов НКРЕКП від 07.06.2019 №954 та від 07.06.2019 №955.

В Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України висловили повну підтримку НКРЕКП, зазначивши, що вона діяла у межах своїх повноважень та у повній відповідності до Закону України "Про ринок електричної енергії".

"На жаль, активізувалися деякі зацікавлені сторони, які намагаються нівелювати зусилля та успіхи держави у напрямку енергетичної євроінтеграції. Впевнені, що НКРЕКП зможе захистити державні інтереси в апеляційній інстанції", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному веб-сайті міністерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram