ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін заклав до держбюджету 500 млн грн на доставку пенсій "Укрпоштою"

Гроші підуть на зарплати листонош "останньої милі".

Кабмін заклав до держбюджету 500 млн грн на доставку пенсій "Укрпоштою"
Фото: PolitInfo

Проект державного бюджету на 2019 рік передбачає виділення 500 млн гривень публічному акціонерному товариству "Укрпошта" для фінансування доставки пенсій.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"У проекті бюджету 2019 закладаються 500 млн грн для "Укрпошти", вперше за десятиліття. Ці гроші будуть направлені виключно на фінансування заробітної плати листонош "останньої милі". Таким чином, ми зможемо забезпечити безперебійну доставку пенсій і гарантувати збереження робочих місць і зарплат тим співробітникам "Укрпошти", які забезпечують присутність держави у найдрібніших населених пунктах України", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, у серпні заступник голови "Укрпошти" Олександр Чернявський заявляв, що на кожній доставленій пенсії підприємство недоотримує 19 грн.

Пізніше генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський сказав, що компанія планує припинити доставку пенсій додому пенсіонерам, якщо Пенсійний фонд не затвердить новий тариф на цю послугу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у відповідь сказав, що "якщо менеджмент "Укрпошти" не розуміє важливості соціальної функції компанії", він би "радив їм усім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу".

Після цього "Укрпошта" пригрозила масовими скороченнями.

Контракт Смілянського розрахований до 30 червня 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram