ГоловнаЕкономікаДержава

Доходи від розмитнених "євроблях" у 2019 році спрямують до Пенсійного фонду

Йдеться приблизно про 950 млн гривень.

Доходи від розмитнених "євроблях" у 2019 році спрямують до Пенсійного фонду
Фото: Александр Рудоманов

У держбюджеті на 2019 рік передбачено збільшення доходів на 950 млн грн за рахунок введення нових правил розмитнення автомобілів. Про це йдеться у доопрацьованому законопроекті № 9000.

Від розмитнення авто на єврономерах, які ввозяться в Україну в режимі транзиту або тимчасового ввезення за останні чотири роки, держбюджет у 2019 році може поповнитися приблизно 1 млрд грн. Ці кошти спрямують у спецфонд держбюджету на фінансування виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за бюджетними програмами, і дефіциту коштів Пенсійного фонду.

Нагадаємо, 18 жовтня Рада прийняла проект бюджету у першому читанні. У другому читанні депутати розглянуть проект державного бюджету на 2019 рік у четвер, 22 листопада.

8 листопада парламент проголосував у цілому за законопроект про зменшення акцизу за розмитнення авто на єврорегістраціі. Розмитнити авто з 50% знижкою можна буде протягом 90 днів. Власники таких автомобілів не згодні з новими умовами розмитнення, вважають їх недостатньо м'якими і вимагають не враховувати у акцизі вік автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram