ГоловнаЕкономікаБізнес

Звільнений директор пасажирських перевезень "Укрзалізниці" відновився через суд

УЗ має заплатити йому майже 1,5 млн гривень.  

Звільнений директор пасажирських перевезень "Укрзалізниці" відновився через суд
Фото: cfts.org.ua

Колишній директор пасажирських перевезень і сервісу ПАТ "Укрзалізниця" Ігор Романків, якого 5 лютого звільнили  з обійманої посади, відновився через суд.

17 серпня 2018 року Апеляційний суд Тернопільської області ухвалив рішення про скасування наказу про припинення контракту з Романківим, відновив його на посаді директора пасажирських перевезень і стягнув з компанії 1,43 млн гривень зарплати, яку він не одержав унаслідок "вимушеного прогулу".

Романків працював в "Укрзалізниці" з квітня 2010 року, а директором пасажирських перевезень став у грудні 2016-го. У лютому наступного року з ним підписали контракт на рік і 2018-го звільнили у зв'язку із закінченням терміну договору.

У своєму позові Романків заявив, що звільнення було незаконним, оскільки він працював на підставі безстрокового трудового договору від 2010 року, а річний контракт не був передбачений статутом ПАТ "Укрзалізниця".

Тернопільський міськрайонний суду 10 травня 2018 року відмовив у задоволенні цього позову, але апеляційна інстанція погодилася з доводами Романківа.

Постанова набула чинності, але ще може бути оскаржена у Верховному Суді.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram