ГоловнаЕкономікаДержава

Уряд подасть проект бюджету з підвищенням мінімальних зарплат із 1 січня, - Розенко

Віце-прем'єр-міністр пообіцяв, що Кабмін вчасно передасть проект закону до парламенту.

Уряд подасть проект бюджету з підвищенням мінімальних зарплат із 1 січня, - Розенко
Павел Розенко
Фото: Сергей Нужненко

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко впевнений, що Кабінет Міністрів своєчасно, до 15 вересня, внесе у Верховну Раду проект державного бюджету на 2019 рік.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Торік уряд уперше за всю історію незалежності забезпечив конституційне подання повного бюджету у Верховну Раду до 15 вересня. Я переконаний, що і цього року уряд 15 вересня, може - навіть трохи раніше, передасть проект державного бюджету у Верховну Раду", - сказав Розенко.

Значна частина коштів державного бюджету буде скерована на посилення обороноздатності країни і підвищення грошового забезпечення військовослужбовців.

Розенко також зазначив, що економічна ситуація і рівень економічного зростання дають підстави говорити про те, що 2019 року продовжиться підвищення соціальних стандартів.

"Я вже можу сказати точно, що з 1 січня 2019 року зросте і розмір мінімальної заробітної плати, і розмір пенсій", - додав він.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов прогнозує, що фінансування сектору безпеки і оборони з державного бюджету у 2019 році складе близько 200 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram