ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк готує для України $800 млн на підтримку реформ

СБ також закликає український уряд досягти угоди з МВФ.

Світовий банк готує для України $800 млн на підтримку реформ
Фото: ppblog.ru

Світовий банк готує гарантійну операцію для підтримки реформ в Україні на 800 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні СБ.

"На прохання уряду України Світовий банк здійснює підготовку гарантійної операції на підтримку основних реформ для економічного зростання, фіскальної стійкості і поліпшення управління. Після завершення підготовки та затвердження нової операції, Україна отримає гарантію від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 650 млн доларів, яка допоможе запозичувати близько 800 млн доларів на зовнішніх ринках", - йдеться в повідомленні.

Відзначають: для того, щоб нова операція СБ стала можливою, необхідне підтвердження завершення всіх дій щодо розпочатих реформ і сприятлива макроекономічна ситуація.

"У цьому контексті критичним є набуття чинності Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функціонування фінансового сектору в Україні "(N8331д) і Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення кредитування" (N6027д), які були прийняті Верховною Радою в липні. Також критичним для уряду є досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом з приводу четвертого перегляду програми кредитування, без якої нова гарантійна операція не зможе бути здійснена", - зазначено в повідомленні.

Світовий банк закликає уряд України завершити всі необхідні дії за розпочатими реформами і досягти угоди з МВФ.

Нагадаємо, в травні представники Світового банку відзначили високу ефективність реформ у фінансовому секторі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram