ГоловнаЕкономікаДержава

Київрада відмовилася накласти мораторій на підвищення вартості проїзду до проведення аудиту транспортних КП

На засіданні зробили кілька спроб проголосувати, але безуспішно.

Київрада відмовилася накласти мораторій на підвищення вартості проїзду до проведення аудиту транспортних КП
Фото: Макс Требухов

Київська міська рада відмовилася накласти мораторій на підвищення тарифів на проїзд до проведення аудиту транспортних комунальних підприємств.

На засіданні в четвер було зроблено декілька спроб проголосувати за проект рішення, але голосування жодного разу не набрало мінімально необхідний 61 голос.

Мораторій пропонували накласти до проведення аудиту КП "Київпастранс" і "Київський метрополітен" і введення автоматизованої системи оплати за проїзд (електронний квиток).

Нагадаємо, вартість проїзду в наземному комунальному транспорті Києва зросла з 14 липня до 8 гривень за разову поїздку зі збереженням пільг за покупку багаторазових проїзних. У разі придбання проїзного квитка на метро на місяць одна поїздка коштує від 6,30 гривні.

Згідно з наданими розрахунками, економічно обґрунтований тариф на перевезення одного пасажира становить у метро 8,27 гривні, в наземному транспорті - 8,77 гривні, і таким чином вказане підвищення є компромісним. Для пенсіонерів, ветеранів антитерористичної операції, ліквідаторів аварії на Чорнобильській електростанції та інших пільгових категорій населення проїзд залишиться безкоштовним.

12 липня в приміщенні КМДА відбулася сутичка між противниками і прихильниками підвищення цін. За підвищення цін виступають співробітники комунального транспорту, оскільки мерія обіцяла використовувати дохід від підвищення цін для збільшення зарплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram