ГоловнаЕкономікаДержава

КМДА підтвердила рішення підвищити вартість проїзду в Києві з 14 липня

"Інакше нам не уникнути кризи в транспортній сфері столиці".

КМДА підтвердила рішення підвищити вартість проїзду в Києві з 14 липня
Фото: пресс-служба КГГА

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко заявив, що подорожчання проїзду, яке заплановано на 14 липня, відбудеться.

"Ми змушені зробити цей складний крок. Незважаючи на політичні рейтинги і спекуляції, яких навколо цього питання багато. Тому що потрібно бути відповідальними і чесно говорити, що інакше нам не уникнути кризи в транспортній сфері столиці", - цитує Кличка прес-служба мерії.

Кличко повідомив, що зараз транспортні комунальні підприємства працюють у збиток, а отримані від підвищення тарифів кошти будуть спрямовані на розвиток транспортної інфраструктури, ремонт і закупівлю рухомого складу, підвищення заробітних плат працівникам комунальних транспортних підприємств. Також підвищення тарифів дозволить зменшити суми дотацій, що виділяються на покриття збитків підприємств транспорту.

"Хочу підкреслити: сьогодні всі маніпулюють цифрою 8 гривень за проїзд. Це вартість разової поїздки! Для тих, хто користується столичним транспортом регулярно, проїзд коштуватиме 6,50 грн у середньому. І це все одно нижче його собівартості", - заявив Кличко.

Нагадаємо, з 14 липня вартість разового проїзду в громадському транспорті Києва (метро, тролейбуси, автобуси, трамваї, фунікулер і міська електричка) зросте до 8 гривень.

Попереднє підвищення проїзду в столичному громадському транспорті сталося 15 липня 2017 року. Вартість поїздки в метро зросла до 5 гривень замість колишніх 4 гривень, а в наземному транспорті - до 4 гривень замість 3 гривень. Разовий квиток на міську електричку почав коштувати 5 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram