ГоловнаЕкономікаБізнес

Головою наглядової ради "Укрзалізниці" обрано Шевкі Аджунера

Відбулося перше засідання наглядової ради залізниці.

Головою наглядової ради "Укрзалізниці" обрано Шевкі Аджунера
Шевки Аджунер
Фото: latifundist.com

У вівторок, 17 липня, в Києві відбулося перше засідання наглядової ради "Укрзалізниці", на якому обрали її голову. Цю посаду, повідомляє прес-служба УЗ, отримав представник ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Його заступником став директор Офісу залучення і підтримки інвестицій Даніель Білак, корпоративним секретарем - Мирослав Молнар.

Нагадаємо, 20 вересня 2017 року Кабінет Міністрів затвердив положення про принципи формування наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця". Згідно з положенням, наглядова рада має складатися з семи осіб, четверо з яких є незалежними членами ради, троє - представниками держави.

Склад наглядової ради призначили на засіданні Кабміну 20 червня.

До нього увійшли економіст Андерс Ослунд, один з менеджерів Deutsche Bank Кун Крістіан, австрійський фахівець у галузі бухобліку Андреас Матьє, виконавчий директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, директор Офісу залучення і підтримки інвестицій Даніель Білак, член наглядової ради "Магістральних газопроводів України" Костянтин Мар'євич , колишній керівник представництва Blackstone в Україні Іван Юрик.

ПАТ "Укрзалізниця" почало господарську діяльність наприкінці 2015 року (раніше УЗ була державною адміністрацією залізничного транспорту). Компанія є національним перевізником вантажів і пасажирів залізницею.

Зараз УЗ забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень займає четверте місце в Євразії після Китаю, Росії й Індії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram