ГоловнаЕкономікаДержава

Держгеонадра відкрила доступ до реєстру газових і нафтових свердловин України

Державна служба геології та надр України оприлюднила дані державного обліку нафтових і газових свердловин країни.

Держгеонадра відкрила доступ до реєстру газових і нафтових свердловин України
Фото: ukrnafta.com

Державна служба геології та надр України оприлюднила дані державного обліку нафтових і газових свердловин країни. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Служби.

Адреса бази даних: http://geoinf.kiev.ua/sverdlovini/

За словами голови Держгеонадр Олега Кирилюка, така інформаційна система забезпечує реєстрацію, накопичення, обробку та зберігання відомостей про основні характеристики свердловин.

"Наші фахівці розробили базу даних, де містяться відомості за останні 14 років про більш ніж 8 тис. свердловин вуглеводнів по всій території України. Відповідно, тільки на 2018 рік це стало можливим, щоб відкрити зібрані дані і зробити їх публічними для громадськості. Що стосується перспектив, то використання облікової системи допоможе визначити дані про місце розташування свердловин. Наприклад, з метою запобігання несанкціонованого відбору вуглеводнів можна буде встановити перелік свердловин, що розміщені за межами ділянок надр, наданих у користування. Ми зможемо надавати достовірні інформаційні послуги надрокористувачам, які мають спеціальні дозволи або мають намір їх отримати. Цей реєстр також буде корисним і для органів державної влади, що здійснюють контроль за використанням нафтогазоносних надр з метою відновлення (реліквідації) продуктивних свердловин , які були ліквідовані або законсервовані. Тому, сподіваюся, що відкриті дані в мережі Інтернет сприятимуть інвестиційному клімату в галузі надрокористування України", - повідомив керівник Служби Олег Кирилюк.

Адміністратором розробленого реєстру є ДНВП "Геоінформ України", що забезпечує формування і функціонування реєстру, доступ користувачів до його інформаційного фонду.

За словами директора ДНВП "Геоінформ України" Сергія Примушка, джерелами інформації для складання реєстру є звіти і паспорти свердловин.

"У реєстрі містяться звіти про геологічне вивчення нафтогазоносних надр, звіти про науково-дослідні роботи геологічного напрямку, а також паспорти нафтогазових свердловин, що їх ведуть підприємства, які мають на обліку свердловини та інші джерела (геологічні документи, бази даних і т.д.), що містять інформацію про нафтогазові свердловини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram