ГоловнаЕкономікаБізнес

Нові будівельні норми заборонять автостоянки всередині житлових кварталів

У нових будинках не можна буде залишати машину під вікном.

Нові будівельні норми заборонять автостоянки всередині житлових кварталів
Фото: Макс Требухов

Нові державні будівельні норми, які розробляє Мінрегіонбуд України, заборонять планування автостоянок усередині житлових кварталів.

Про це йдеться на сайті міністерства.

Згідно з проектом ДБН "Планування і забудова територій", гаражі й автостоянки легкових автомобілів рекомендують розміщувати на периферії житлових районів і на міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків і зон відпочинку місцях житлової забудови.

Для постійного зберігання легкових автомобілів передбачаються наземні, підземні та комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі. Відповідно до типу житлової забудови допускається облаштування підземних і вбудованих у житлові будинки гаражів, а також відкритих автостоянок. В історичних і центральних районах міст допускається проектування тільки підземних парковок.

Відстань від місця проживання власника транспортного засобу до гаражів або автостоянок постійного зберігання не повинна перевищувати 700 м, а в умовах реконструкції або ремонту - 1000 м. Автостоянки для гостей рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, який обмежує квартал, на відстані не більш ніж 150 м від дому.

Нові ДБН заплановано затвердити найближчим часом.

Нагадаємо, що цей проект також передбачає введення "блакитних ліній" для обмеження висотності забудови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram