ГоловнаЕкономікаФінанси

Профільний комітет Ради в середу розгляне звіт про виконання держбюджету за 2017 рік

"Думаю, що депутати проголосують за те, щоб узяти його до уваги".

Профільний комітет Ради в середу розгляне звіт про виконання держбюджету за 2017 рік
Фото: Макс Требухов

Профільний комітет Ради в середу, 4 квітня, збирається розглянути урядовий проект постанови "Про звіт про виконання Закону України "Про державний бюджет України на 2017 рік".

Як повідомив у коментарі LB.ua перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Василь Амельченко, комітет розгляне звіт цього тижня.

"Уряд вчасно подав цей звіт на розгляд парламенту. Наш комітет, думаю, вже цієї середи розгляне цю постанову. Після цього ця постанова буде винесена на голосування в зал. Думаю, що депутати проголосують за те, щоб узяти її до уваги", - прогнозує він.

У той самий час нардеп не виключає, що за результатами розгляду постанови можливі кадрові рішення. "Можливо все. Звичайно, якщо будуть системні порушення, вони будуть обговорені на комітеті й у залі. Якщо прем'єр-міністр Володимир Гройсман буде вважати, що міністр фінансів Олександр Данилюк працює погано, а результатом цієї поганої роботи є невиконання бюджету, або неефективне використання, або інші чинники, то це дає підстави для прийняття будь-яких кадрових рішень", - сказав він.

Згідно з пояснювальною запискою до постанови, пропонується затвердити звіт про виконання закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" з доходами в розмірі 793 млрд гривень, з видатками - 839 млн гривень, з обсягом повернення кредитів - 6 млрд гривень, з обсягом надання кредитів - 7,9 млрд гривень. Дефіцит склав майже 48 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram