ГоловнаПолітика

Рада в четвер планує розглянути питання реформи своєї роботи

"Юридичних перешкод на шляху їх прийняття не існує".

Рада в четвер планує розглянути питання реформи своєї роботи
Фото: LB.ua

Українські депутати цього тижня розглянуть питання реформи парламенту, заявив під час погоджувальної ради спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент LB.ua.

"Уже цього четверга ми зможемо розглянути питання реформи парламенту в частині скорочення кількості комітетів і виконання рекомендацій Європарламенту", - заявив він.

Зі свого боку заступник Комітету ВР з питань регламенту Володимир Арешонков повідомив у коментарі LB.ua, що відповідні законопроекти вже готові до розгляду. "Наш комітет уже розглянув ці законопроекти про реформу парламенту. Юридичних перешкод на шляху їхнього ухвалення не існує. Тому я прогнозую, що є велика ймовірність включення їх у порядок денний і розгляду", - сказав він.

За повідомленням прес-служби ВРУ, 25-27 березня у Швейцарії під головуванням Парубія і за посередництва колишнього президента Європарламенту Пета Кокса відбулася нарада між представниками всіх фракцій і груп Верховної Ради у форматі "Діалогів Жана Моне" з приводу реформи парламенту.

За результатами дискусії більшість депутатських фракцій і груп підтримали ідею скасування короткої перерви в четвер з 12:00 до 12:30 під час пленарних тижнів. Було також досягнуто консенсусу щодо обмеження кількості законодавчих ініціатив, оскільки зростання їх кількості заважає ефективності роботи Верховної Ради України.

У підсумковому документі, зокрема, йдеться про те, що учасники дискусії досягнули консенсусу щодо впровадження та використання народними депутатами України наступного скликання єдиної електронної картки для персональної ідентифікації, входу в приміщення і зали пленарних засідань Верховної Ради України та голосування під час пленарних засідань і засідань комітетів. Було висловлено пропозицію про пілотне впровадження окремих елементів використання єдиної електронної картки у восьмому скликанні Верховної Ради України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram