ГоловнаПолітика

Дисциплінарна комісія може розглядати справу Холодницького три місяці (оновлено)

Поки що провадження не відкрито.

Дисциплінарна комісія може розглядати справу Холодницького три місяці (оновлено)
Фото: Lb.ua

Контрольно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила провадження щодо антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

Про це пише INSIDER з посиланням на прес-службу КДКП. Хто саме розглядатиме скаргу, наразі невідомо - справа підпадає під авторозподіл.

У коментарі LB.ua заступник голови КДКП Віктор Шемчук спростував інформацію про відкриття провадження.

"Дійсно, скарги Ситника і Луценка (з приводу Холодницького, - LB.ua) надійшли в комісію. Вони розподілені за допомогою автоматичної системи і зараз вивчаються", - зазначив він.Шемчук наголосив, що після вивчення матеріалів і визначення їх відповідності вимогам законодавства члени КДКП приймуть рішення про відкриття провадження або повернення скарг суб'єктам подачі для усунення недоліків. У разі відкриття провадження комісія має два місяці для прийняття рішення. Вона також має можливість продовжити час розгляду ще на місяць.

Нагадаємо, 30 березня скаргу на Холодницького подали генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник. ГПУ і НАБУ близько місяця прослуховували кабінет антикорупційного прокурора. За словами Ситника, Холодницький чинив тиск на підлеглих, суд і свідків у низці резонансних справ. Антикорупційний прокурор усі звинувачення відкидає. Він каже, що на записах нічого крамольного немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram