ГоловнаПолітика

У Великодньому посланні Папа Римський попросив миру для України

Понтифік згадав усі гарячі точки планети.

У Великодньому посланні Папа Римський попросив миру для України
Фото: Радио Ватикана

Папа Римський Франциск у Великодньому посланні Urbi et Orbi ("Місту і світу"), виголошеному опівдні, 1 квітня, з лоджії базиліки Святого Петра, помолився за мир в Україні.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

"Плодів миру просимо для України, щоб зміцнювалися кроки на користь злагоди й були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, яких потребує населення", - сказав понтифік.

Також Папа попросив миру для Сирії. "Сьогодні ми просимо плодів миру для всього світу, починаючи від улюбленої і закривавленої Сирії, населення якої виснажене війною, якій не видно кінця", - зазначив Франциск.

Він побажав, щоб світло Христа просвітило совість політичних і військових керівників, щоб без зволікання покласти край війні та вшанувати гуманітарне право.

"Плодів примирення випрошуємо для святої землі, яку також у ці дні зранено конфліктами, що не щадять беззбройних, для Ємену і всього Близького Сходу, щоб діалог і взаємна повага переважили поділ і насильство", - додав глава Католицької церкви.

Крім того, у своїй проповіді він звернувся і до тих частин Африканського континенту, які потерпають від голоду, місцевих конфліктів і тероризму, закликавши не забувати про жертв війни в Південному Судані, передусім, про дітей. Для Корейського півострова понтифік попросив "плодів діалогу, щоб перемови, які тривають, сприяли гармонії та примиренню регіону".

Нагадаємо, Папа Римський у різдвяному посланні побажав миру Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram