ГоловнаПолітика

Апарат Ради підготував новий законопроект про скасування е-декларування для антикорупціонерів

Голосування заплановане на вівторок.

Апарат Ради підготував новий законопроект про скасування е-декларування для антикорупціонерів
Фото: пресс-служба президента

Апарат Верховної Ради підготував ще один законопроект про скасування електронного декларування для членів громадських антикорупційних організацій і іноземців, які входять до складу наглядових рад державних компаній.

Про це під час погоджувальної ради повідомив спікер парламенту Андрій Парубій.

"Апарат Верховної Ради напрацював новий законопроект, який складається з двох частин: скасування е-декларування для громадських діячів і для іноземців, які входять до наглядових рад, і декриміналізація [скасування кримінальної відповідальності за неподання е-декларацій вчасно] тих осіб, які належать до цих категорій", - сказав він.

Парубій сподівається, що під законопроектом поставлять свої підписи керівники фракцій.

Остаточний термін подачі декларації минув 31 березня 2018 року, тому законопроекти щодо е-декларування, які Рада відмовилася розглядати 22 березня, втратили свою актуальність.

Наприкінці минулого тижня низка депутатів від "Батьківщини" зареєстрували законопроект про скасування е-декларування. Цей документ і проект закону, напрацьований апаратом Ради, розгляне в понеділок профільний антикорупційний комітет з тим, щоб у вівторок депутати змогли прийняти з приводу них рішення.

Нагадаємо, поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов'язані звітувати про доходи, були прийняті Радою 23 березня 2017 року. Захід виступив за скасування цього нововведення. Відтак минулого тижня Президент Петро Порошенко заявив, що введення е-декларування для антикорупціонерів було помилкою, і закликав її виправити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram