ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко підписав закон про будівництво концесійних доріг

Їх будуватимуть паралельно до наявних.

Порошенко підписав закон про будівництво концесійних доріг
Фото: Владислав Мусиенко

Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін у законодавчі акти України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг, які стосуються будівництва концесійних доріг.

Про це повідомила його прес-служба.

Зміни вносять у закони "Про концесії", "Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг", "Про автомобільні дороги", "Про джерела фінансування дорожнього господарства України", "Про відчуження земельних ділянок інших об'єктів нерухомого майна, розміщених на них, які перебувають в приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності". Вони спрямовані на вдосконалення законодавчого врегулювання будівництва і експлуатації автомобільних доріг загального користування державного значення на умовах концесії.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про будівництво доріг на умовах концесії на своєму засіданні 27 лютого. Концесійні дороги будуть проходити паралельно до наявних, щоб користувачі мали право вибирати: їхати платною дорогою чи безкоштовною.

Відповідним законом передбачено, зокрема, що: на умовах концесії можуть передаватися для будівництва та експлуатації дороги загального користування державного значення; рішення про проведення концесійного конкурсу приймає Кабінет Міністрів України; Кабінет Міністрів України визначає максимальний розмір плати за разовий проїзд дорогами, побудованими на умовах концесії; концесійні платежі зараховуються в Державний бюджет України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram