ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко виступив за введення "нульового декларування"

"Не можна говорити про те, що кожен українець у чомусь винен".

Порошенко виступив за введення "нульового декларування"
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко виступив за прийняття закону про так зване нульове декларування - разове декларування всього майна, яке не перевірятимуть на законність походження.

"Я пропоную ще раз повернутися до обговорення так званої "нульової" декларації. Ми не можемо говорити про те, що кожен українець у чомусь винен, треба дати можливість кожному українцю заплатити відповідний податок відповідно до закону, завести гроші в Україну, інвестувати їх в українську економіку і відчувати себе вільним громадянином вільної країни", - сказав президент на зустрічі з представниками бізнес-спільноти в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Порошенко запропонував присутнім приєднатися до розробки відповідного законопроекту.

"Я не буду його подавати зараз. Але якщо ви це підтримуєте, я пропоную нашу спільну роботу для того, щоб захистити, передусім малий і середній бізнес", - зазначив президент.

Нагадаємо, загальне декларування доходів, яке передбачає разову процедуру безоплатної податкової амністії, обговорюється в Україні ще з часів Віктора Януковича, однак до прийняття в парламенті відповідного законопроекту справа поки що не дійшла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram