ГоловнаЕкономікаБізнес

Серійне складання Ан-132 в Саудівській Аравії почнеться 2021 року

Завод буде побудований у місті Ет-Таїф на заході країни.

Серійне складання Ан-132 в Саудівській Аравії почнеться 2021 року
Фото: Макс Требухов

Серійне складання українського транспортного літака Ан-132 в Саудівській Аравії почнеться 2021 року.

"Компанія TAQNIA Aeronautics і ДП "Антонов" працюють над техніко-економічним обґрунтуванням проекту побудови авіаційного заводу за участю західних експертів. Почати будівництво підприємства планується 2019 року, термін спорудження - 9 місяців. Складання серійних Ан-132 має бути запущене 2021 року", - йдеться в повідомленні ДП "Антонов" у фейсбуці.

Завод буде побудований у місті Ет-Таїф на заході Саудівської Аравії. На початку березня там побувала делегація "Антонова" на чолі з президентом підприємства Олександром Кривоконем.

До складу технопарку, який збираються побудувати в Ет-Таїф, увійдуть літакобудівний завод з аеродромом, підприємство з виготовлення сонячних панелей, сонячна електростанція. Технопарк буде побудований у кооперації з науково-технологічним центром ім. Короля Абдулазіза, який є одним з ключових партнерів за програмою Ан-132.

Ан-132 - перший літак у лінійці "Антонова" без російських комплектувальних. Літак призначений для польотів на близько- і середньомагістральних маршрутах, він зможе виконувати широкий спектр завдань з перевезення вантажів. Він матиме крейсерську швидкість 500 км/год і максимальну висоту крейсерського польоту 9000 м з максимальним навантаженням 9,2 тонни. Перший політ Ан-132 виконав у березні 2017 року.

Літаки мають випускати в Україні та Саудівській Аравії, на замовлення якої Ан-132 був розроблений. Доки в Саудівській Аравії зводитиметься завод, в Україні планують побудувати 20 літаків. Потім мінімальний темп виробництва становитиме 12 літаків на рік на кожній лінії.

Перші серійні літаки "Антонов" хоче показати в другій половині 2018 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram