ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрспирт" почав модернізацію виробничих майданчиків

Знос основного технологічного обладнання на спиртових заводах становить понад 70%.

"Укрспирт" почав модернізацію виробничих майданчиків
Одно из предприятий "Укрспирта"
Фото: 112.ua

ДП «Укрспирт» бере курс на енергоефективність і модернізацію виробничих потужностей. Про це під час виробничої наради з керівниками МПД ДП «Укрспирт» повідомив керівник ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко. Найближчим часом на підприємстві заплановано проводитись масштабні роботи з тестування, ремонту обладнання та його заміні у разі необхідності.

Знос основного технологічного обладнання на спиртових заводах складає більш ніж 70%. Через об’єктивні чинники (втрата ринків збуту на окупованих територіях, обслуговування підприємств, які входять до складу концерну) підприємство не має необхідних об’ємів фінансування для заміни зношеного обладнання на нове, тому найбільш імовірний шлях розвитку виробництва - модернізація наявного обладнання.

Під час вибору шляхів модернізації повинні вирішуватися комплексні задачі – оновлення технології, апаратури і системи автоматики за умови максимального використання встановленого обладнання. Комплексне вирішення цих задач із встановленням резервних парогенераторів на альтернативних видах палива значно збільшить рентабельність виробництва і конкурентоспроможність на зовнішніх ринках готової продукції.

В умовах сьогодення виробництво спирту етилового ректифікованого в економічно доцільний спосіб набуває першочергового значення. Вимоги споживачів до якості спирту перевищують нормативи, які встановлені державними стандартами.

Ще одним завданням, поставленим перед керівниками МПД ДП «Укрспирт», є зменшення собівартості виробництва за рахунок скорочення витрат на водопостачання, паливо та енергетику. План цих заходів буде розроблено індивідуально для кожного виробничого майданчика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram