ГоловнаЕкономікаБізнес

Lucky Labs назвала свідомою брехнею звинувачення в кібератаці

Компанія заявила, що стала жертвою інформаційної атаки.

Lucky Labs назвала свідомою брехнею звинувачення в кібератаці
Фото: lucky-labs.com

Представники IT-компанії повідомляють, що інформація про нібито причетність Lucky Labs до поширення вірусу Petya.А - фейк, і погрожують ЗМІ судом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Lucky Labs зазнала інтенсивної замовної інформаційної атаки, метою якої було заподіяти шкоди репутації компанії. У низці українських ЗМІ з'явилася серія матеріалів про те, що Lucky Labs нібито причетна до масштабної кібератаки і поширення шкідливого вірусу Petya.А. Матеріали мали ознаки класичної замовної кампанії: публікація голослівного звинувачення в блозі і подальший передрук без будь-яких надійних джерел. Жодні висловлювання будь-яких українських органів влади не підтверджували ці безглузді звинувачення, єдине їхнє джерело - "думка" маловідомого політконсультанта, який ще й уже встиг виправити своє первинне повідомлення, мабуть, щоб уникнути відповідальності в суді. Ми вважаємо, що нова піар-атака має того самого замовника, який стоїть за всіма атаками проти Lucky Labs за останні два роки. Ми офіційно заявляємо: всі публікації з такими меседжами і надуманими звинуваченнями - це відверта брехня і чергова спроба заплямувати ім'я нашої компанії", - повідомляє IT-компанія на своїй офіційній ФБ-сторінці.

"Значна частина ЗМІ, на сайтах яких було опубліковано дезінформацію про Lucky Labs, уже видалили фейкове повідомлення після нашого звернення в їхні редакції", - зазначає компанія. Тим, хто цього не зробив і продовжує брати участь в інформаційній війні проти компанії, Lucky Labs обіцяє судові позови і вимагатиме від них компенсації і спростувань.

Раніше в ЗМІ вже з'являлися повідомлення про те, що Lucky Labs зазнала замовної PR-атаки з обшуками і розміщеннями хибного "компромату" на компанію. Називали і можливого замовника атаки: на думку видань, ним може бути український бізнесмен Макс Поляков, власник порталів знайомств, які входять у компанію Cupid. За даними "Сегодня", зараз інвестори Lucky Labs позиваються до Макса Полякова в юрисдикції Британських Віргінських островів, вимагаючи компенсувати 12 млн доларів збитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram