ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян запропонує Кабміну звільнити директора аеропорту "Бориспіль"

Зрив контракту з Ryanair може коштувати Рябікина посади.

Омелян запропонує Кабміну звільнити директора аеропорту "Бориспіль"
Фото: Макс Требухов

Міністр інфраструктури Володимир Омелян на черговому засіданні уряду 12 липня порушить питання про звільнення генерального директора міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна.

Про це повідомила агентство "Українські новини" прес-служба Міністерства інфраструктури.

Причина такого рішення - зрив контракту на польоти ірландської авіакомпанії Ryanair.

10 липня вона оголосила, що через дії аеропорту "Бориспіль" не буде виконувати рейси в Україну.

Рябікін своєю чергою пояснив, що авіакомпанія зажадала безкоштовної аеронавігації, стійок реєстрації, стоянок для таксі, площ для реклами, безкоштовних офісів для продажу авіаквитків і безкоштовних офісів для служби оренди автомобілів, а також безкоштовної оренди площ у терміналі і безкоштовної системи прийому багажу. Якби аеропорт пішов на умови Ryanair, він міг би втратити 2 млрд гривень на рік.

Укладати невигідний контракт з Ryanair Рябікін відмовився.

Тепер він став другим директором великого ДП після керівника "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна, який потрапив в опалу до міністра інфраструктури.

Нагадаємо, що Рябікін очолив аеропорт "Бориспіль" у березні 2017 року за підсумками відкритого конкурсу.

Рябікін має 29 років професійного досвіду, зокрема в авіакомпанії "Експрес Авіа", ТОВ "РК Партнери", ТОВ "РОЦ Зелений порт". Він був депутатом Верховної Ради третього, четвертого, п'ятого та сьомого скликань, а у 2005-2006 роках обіймав посаду заступника міністра транспорту і зв'язку України. Із 2014 року працював на посаді заступника голови Київської міської адміністрації, займаючись питаннями інфраструктури і транспортного будівництва. Звільнився у вересні 2015 року з особистих міркувань.

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом в Україні і входить у список 100 найбільших державних підприємств. Аеропорт має дві злітно-посадкові смуги і 5 терміналів, у тому числі 3 пасажирські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram