ГоловнаПолітика

Омелян звинуватив "Бориспіль" у саботажі угоди з Ryanair

Переговори з найбільшою в Європі лоукост-авіакомпанією тривали рік.

Омелян звинуватив "Бориспіль" у саботажі угоди з Ryanair
Фото: Макс Требухов

З першого дня процесу підписання угоди між аеропортом "Бориспіль" та ірландським лоукостером Ryanair було зрозуміло, що відбувається саботаж.

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив в ефірі

"112 Україна".

"Я щиро здивувався позиції пана Рябікина, але він це зробив навмисно для того, щоб вкотре точно зірвати переговори. Бо всі речі, які він озвучував, правдиві вони чи хибні, - це конфіденційні речі. Вони не озвучуються публічно. Насправді аеропорт "Львів" - ми вже маємо приклади, є докази - підписав абсолютно вигідний для аеропорту договір, контракт з компанією Ryanair. Те саме пропонувалося "Борисполю". Але мета аеропорту "Бориспіль" була інша - заблокувати вхід компанії Ryanair в Україну, а не вести переговори. З першого дня було чітко зрозуміло, що йде повний зрив і саботаж угоди. Я сподівався, що пан Рябікін прислухається не тільки до пана Майберга чи Коломойського, а вирішить прислухатися до керівництва країни. Він вирішив грати по-своєму", - сказав міністр.

За його словами, підписання договору з Ryanair було б величезним кроком уперед для аеропорту "Бориспіль".

"Переговорна позиція щодо Ryanair тривала рік. Були обговорені всі моменти, була повна політична підтримка. Для аеропорту "Бориспіль" це, безумовно, був величезний позитивний крок уперед, тому що це дозволило б акумулювати кількість пасажирів і заробляти на неавіаційних послугах, як це практикується в усьому світі", - додав міністр.

Нагадаємо, 5 липня "Бориспіль" заявив, що скерував Ryanair свій варіант договору про умови обслуговування авіакомпанії. 10 липня аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши можливі збитки від роботи авіакомпанії у 2 млрд грн на рік.

Згодом Ryanair оголосив про скасування польотів в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram