ГоловнаЕкономікаДержава

Аеропорт "Бориспіль" очолив Павло Рябікін

Колишній нардеп, заступник міністра транспорту і заступник голови КМДА переміг на конкурсі.

Аеропорт "Бориспіль" очолив Павло Рябікін
Павел Рябикин
Фото: www.kievvlast.com.ua

Уряд призначив генеральним директором аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна. Його раніше визнали переможцем відповідного конкурсу.

Як повідомив журналістам міністр інфраструктури Володимир Омелян, рішення про призначення було прийнято на засіданні Кабміну 1 березня.

Рябікин має 29 років професійного досвіду, зокрема в авіакомпанії "Експрес Авіа", ТОВ "РК Партнери", ТОВ "РОЦ Зелений порт". Він був депутатом Верховної Ради третього, четвертого, п'ятого та сьомого скликань, а у 2005-2006 роках обіймав посаду заступника міністра транспорту і зв'язку України. З 2014 року працював на посаді заступника голови Київської міської адміністрації, займаючись питаннями інфраструктури і транспортного будівництва. Звільнився у вересні 2015 року з особистих причин.

ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом в Україні і входить у список 100 найбільших державних підприємств. Аеропорт має дві злітно-посадкові смуги і 5 терміналів, у тому числі 3 пасажирські.

Нагадаємо, аеропортом "Бориспіль" з 2014 року керує Євген Дихне у статусі в.о. гендиректора. Кілька конкурсів на посаду директора аеропорту провалилися.

У 2015 році переможцем конкурсу на посаду директора "Борисполя" став Юрій Солончук, голова авіапідприємства "Україна", але його кандидатуру не схвалив Кабінет Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram