ГоловнаЕкономікаБізнес

Світовий банк виділить до $20 млн для прямих інвестицій в Україну

Проекти фінансуватимуть через новий фонд компанії Horizon Capital.

Світовий банк виділить до $20 млн для прямих інвестицій в Україну
Фото: ABS-CBN News

Міжнародна фінансова корпорація з групи Світового банку вкладе до $20 млн у фонд прямих інвестицій Emerging Europe Growth Fund III, L.P. (EEGF III), запущений Horizon Capital для інвестицій переважно в Україні.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення МФК.

Рада директорів затвердила цей проект на засіданні 5 червня.

Основним об'єктом інвестицій EEGF III стануть малі і середні підприємства, що зростають.

МФК нагадує, що є інвестором фонду EEGF II, а участь у новому фонді допоможе Horizon завершити окремі розпочаті інвестпроекти.

Вказують, що співінвестором фонду може виступити Європейський банк реконструкції і розвитку.

Нагадаємо, що розмір першого фонду EEGF склав 132 млн доларів, другого - 370 млн. Заявлений розмір третього фонду - 150 млн доларів. Він буде орієнтований на середні за розмірами швидкі в зростанні, експортно орієнтовані компанії в Україні та Молдові з потенціалом виходу в локальні або регіональні ринкові лідери.

Horizon Capital була заснована 2006 року чотирма партнерами, які розпочали свою співпрацю з інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), створеного 1994 року з капіталом $150 млн для України і Молдови. У цей час засновником і головним виконавчим директором Horizon Capital є Олена Кошарна, офіси Horizon Capital розташовані в Києві і Чикаго.

Компанія управляє фондами прямих інвестицій WNISEF, EEGF (створено 2006 року з капіталом $132 млн) і EEGF II (створено 2008 року з капіталом $370 млн). Кошти зазначених фондів компанія інвестує в проекти в Україні, Молдові та Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram