ГоловнаЕкономікаДержава

Україну запросили приєднатися до Регіональної конвенції Пан-Євро-Мед

У МЕРТ переконані, що це поліпшить виробничі можливості українських компаній.

Україну запросили приєднатися до Регіональної конвенції Пан-Євро-Мед
Степан Кубив
Фото: http://kp.ua

Спільний комітет Регіональної конвенції про Пан-євро-середземноморські преференційні правила походження офіційно запросив Україну до конвенції Пан-Євро-Мед.

Про це повідомляють на сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Голова МЕРТ Степан Кубів переконаний, що це рішення дозволить поліпшити виробничі можливості українських компаній.

"А ще - це реальний крок для підтримки України, наших виробників і експортерів, над яким ми довго працювали. Приєднання до Конвенції дозволить поліпшити виробничі можливості українських компаній, сприяти створенню більшої доданої вартості, збільшить приплив інвестицій, сприятиме створенню нових робочих місць", - сказав Кубів.

Він також додав, що приєднання до Конвенції Пан-Євро-Мед є частиною української євроінтеграції і відповідає плану Середньострокових дій уряду до 2020 року.

"Одним з інструментів для розвитку українського експорту є приєднання до системи пан-євро-середземноморської кумуляції походження, більш відомої як Конвенція Пан-Євро-Мед. Тому, безумовно, ми сьогодні стали на крок ближче до отримання статусу країни-учасниці Конвенції. Україна зможе забезпечити більш вигідні умови експорту українських товарів до країн-учасниць і, відповідно, розширити присутність української продукції на зовнішніх ринках", - зазначила заступник міністра Наталія Микольська.

Нагадаємо, в 2015 році Мінекономрозвитку почало підготовку приєднання до Конвенції. Офіційну заявку було подано на засіданні Спільного комітету Конвенції 16 травня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram