ГоловнаЕкономікаДержава

РФ стала основним постачальником вугілля в Україну

Антрацит надходить в країну, незважаючи на позицію Кабміну.

РФ стала основним постачальником вугілля в Україну
Фото: business-tv.com.ua

У першому кварталі 2017 року імпорт вугілля з Росії в Україні склав 221 тисячу тон при загальному обсязі імпорту в 413 тисяч тонн.

Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

За його даними, за перший квартал з ПАР на українські електростанції надійшло 72,9 тис. тонн вугілля, з РФ - 221,6 тис. тонн, з Польщі - 118,9 тис. тонн.

Запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ України протягом березня 2017 року зросли на 5,2% (на 94,7 тис. тонн) і до 1 квітня склали 1 млн 921,9 тис. тонн.

Нагадаємо, 3 березня міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що має намір запропонувати Кабінету Міністрів повністю заборонити імпорт антрацитового вугілля з Росії для того, щоб запобігти можливим постачанням видобутого на неконтрольованій території Донбасу вугілля під виглядом російського. Коли саме це питання буде розглядатися, Насалик не уточнив.

11 квітня цю позицію підтримав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. "Поки що постанови немає, але насправді я вважаю, що для нас дуже важливо диверсифікувати і ні в ніякому разі не поставляти з Росії", - сказав він на прес-конференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram