ГоловнаЕкономікаФінанси

Пишний виступає за обов'язкове обслуговування силовиків у держбанках

"Це питання національної безпеки"

Пишний виступає за обов'язкове обслуговування силовиків у держбанках
Фото: Макс Требухов

Голова правління державного Ощадбанку Андрій Пишний виступає за обов'язкове обслуговування українських силовиків у держбанках. Про це він сказав у інтерв'ю LB.ua.

"Це взагалі питання національної безпеки. Наприклад, обслуговування так званих "зарплатних проектів" військовослужбовців, співробітників Служби безпеки, МВС, Нацгвардії. Адже персональні дані, якими володіє банк, кредитна і транзакційна історія можуть сказати про людину значно більше, ніж вона сама. За якою адресою живе, що їсть-п'є, на що витрачає, куди ходить, де перебуває на цю мить. Управління цими даними — це, в моєму розумінні, найважливіше питання нацбезпеки. Країна зазнала військової агресії... Тому природно, що держбанки, які мають допуск до держтаємниці, які працюють на державу, першочергово і у винятковому порядку повинні обслуговувати такі організації", - сказав банкір.

Він також нагадав, що з 2014 року в Україні діє особливий період у зв'язку з проведенням антитерористичної операції на Донбасі.

"Значить, є певні вимоги щодо функціонування економіки, фінансового сектора, у тому числі і банківської системи", - каже Пишний.

Нагадаємо, кум Андрія Пишного колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував депутатам віднести задекларовану готівку в Ощадбанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram