ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" вирішила розморозити недобуд Дарницького вокзалу

Будівлю обладнають під офіси УЗ, торговий центр і готель.

"Укрзалізниця" вирішила розморозити недобуд Дарницького вокзалу
Фото: dfaw.livejournal.com

"Укрзалізниця" вирішила відновити будівництво Дарницького вокзалу на лівому березі Києва, роботи на якому вже багато років заморожені. Наразі побудовано тільки залізобетонний каркас величезної будівлі вокзалу на 7 поверхів, а також тунель без оздоблення й інженерних мереж.

"У січні ми будемо робити експертизу будівлі Дарницького вокзалу. Після цього проект розіб'ють на три черги. Перша черга - це буде та частина будівлі, яка найближча до нинішньої будівлі вокзалу. Ми в цю будівлю хочемо перевести всі компанії, які створюватимуться в рамках ПАТ. Також сьогодні ми ведемо переговори з ритейлом, щоб центральну секцію, яка запланована як торговий центр, зробити у стилі вокзалів у Європі, де є бутики, кафе, і щоб людина, проходячи через магазин, потрапляла в потяг. Наступного року ми плануємо одну секцію ввести в експлуатацію як "Укрзалізницю", а другу спробуємо ввести як центральну", - розповів у вівторок в.о. генерального директора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній.

У третій секції збираються облаштувати готель, зараз тривають переговори з готельними компаніями з цього приводу.

Завгородній зазначив, що від початку будівництва цього вокзалу Дарницький район серйозно побільшав у площах і запуск дозволить серйозно полегшити транспортне навантаження на район. Збільшення кількості поїздів зі скороченням інтервалу їхнього пересування до 20 хвилин дозволить істотно розвантажити загальну транспортну систему району та забезпечити комфортне перевезення пасажирів.

Нагадаємо, будівництво Дарницького вокзалу почалося ще 2004 року. Першу чергу будівництва пасажирського вокзального комплексу на станції "Дарниця" в Києві завершили в січні 2007 року. До її складу увійшли транзитний пішохідний тунель під усіма коліями з виходами на платформи, південний вестибюль, південна і північна ділянки привокзальної площі, а також тимчасові автостоянки на 162 і 18 машиномісць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram