ГоловнаЕкономікаДержава

Перший з відремонтованих потягів Skoda відновить роботу з 25 грудня

"Інтерсіті+" пустять за маршрутом "Полтава - Кременчук - Київ"

Перший з відремонтованих потягів Skoda відновить роботу з 25 грудня
Фото: stroyobzor.net.ua

Компанія "Укрзалізниця" запустить потяг Skoda класу "Інтерсіті+" на кільцевому маршруті "Полтава - Кременчук - Київ" з 25 грудня 2015 року.

Про це заявив журналістам у вівторок в.о. генерального директора "Укрзалізиниці" Олександр Завгородній.

За його словами, з 25 грудня буде запущено перший з відремонтованих поїздів Skoda класу "Інтерсіті+" на кільцевому маршруті "Полтава - Кременчук - Київ". Запуск другого потяга планується не раніше ніж у березні 2016 року за тим самим маршрутом, оскільки в ремонті цих потягів виникла проблема, яка передбачає виробництво і складання гальмівної частини потягів безпосередньо на території Чехії.

Читайте: МінАПК категорично проти підняття залізничних тарифів з 1 січня

Добовий пробіг цих потягів, за словами Завгороднього, становить лише 350 км, що для залізниць України дуже маленький показник. Добовий пробіг потягів класу "Інтерсіті" становить понад 1 тис. км.

Як повідомлялося раніше, в "Укрзалізниці" є два електропотяги Skoda. Перший з них планувалося запустити до 1 грудня 2015 року, другий - до 1 березня 2016 року. Двоповерхові потяги простояли півтора року, і за цей час кожен потяг не приніс близько 320 млн грн доходу від перевезення пасажирів. Передбачалося, що маршрутом курсування цих потягів може стати Кременчук-Дніпропетровськ-Харків.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" планує у 2016 році купити два швидкісні потяги Hyundai Rotem.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram