ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк погодився відкласти набуття чинності нового Податкового кодексу

З 1 січня мають бути встановлені тільки нові ставки податків.

Яценюк погодився відкласти набуття чинності нового Податкового кодексу
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Нацради реформ у вівторок висловив ідею відкласти набуття чинності нового Податкового кодексу на 3 місяці.

Як повідомляє прес-служба уряду, з 1 січня мають бути встановлені нові ставки податків, але до кінця березня буде діяти стара редакція кодексу.

Яценюк заявив, що Кабмін готовий до компромісу з податкової реформи, щоб вона була ефективною і дозволила прийняти збалансований бюджет.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко на раді реформ поставив завдання до Нового року затвердити зміни податкового законодавства та бюджету на 2016 рік. При цьому він закликав досягти компромісу за ставками податків.

Зараз є два варіанти податкової реформи. Перший - "проект Южаніної" - це проект податкової реформи, під яким підписалися понад 100 народних депутатів. Він передбачає зниження податку на доходи фізичних осіб до 10%, податку на додану вартість - до 15%, єдиного соціального внеску - до 20%, а також перехід до податку на розподілений прибуток за ставкою 15%.

Уряд наполягає прийняти за основу менш радикальну концепцію Мінфіну. Урядова версія, згідно з презентацією, пропонує встановити більшість ставок на рівні 20%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram