ГоловнаЕкономікаДержава

"Народний фронт" оголосив оптимальну податкову реформу Кабміну

Бурбак закликав депутатів думати не про гасла, а реальні розрахунки.

"Народний фронт" оголосив оптимальну податкову реформу Кабміну
Максим Бурбак
Фото: www.dyvys.in

Фракція "Народного фронту" вважає оптимальним варіант Податкового кодексу, який розробив уряд. Про це заявив на погоджувальній раді лідер фракції Максим Бурбак.

Він закликав депутатів оцінювати обидва проекти Податкового кодексу, спираючись на реальні розрахунки, а не політичні гасла. "Хочу наголосити і нагадати, що країна живе не політичними гаслами. Словами, якими б гарними вони не були, економіку не піднімеш. Уряд Арсенія Яценюка буде шукати можливості в досягненні компромісу з податкової реформи. Але підкреслюю, що урядовий варіант нового Податкового кодексу, - це оптимальний варіант, коли можна виконати вимоги МВФ щодо граничного дефіциту бюджету в 3,7% ВВП", - акцентував голова фракції.

Він нагадав, що одним із джерел наповнення бюджету можуть стати арештовані статки Януковича і його оточення - це близько 40 млрд грн. Від парламенту потрібно тільки ухвалення законопроекту №3025 "Про особливий режим спецконфіскації майна". Однак його досі не включили в порядок денний роботи парламенту.

"Фракція "Народного фронту" наполягає на включенні його в порядок денний цього пленарного тижня і на якнайшвидшому розгляді в сесійній залі. Ці гроші в державному бюджеті потрібніші, ніж на арештованих рахунках. Вони будуть спрямовані на підвищення обороноздатності країни й інші необхідні потреби", - підкреслив Бурбак.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів минулого тижня оприлюднило на своєму сайті проект державного бюджету на 2016 рік, а також проект нового Податкового кодексу, на базі якого писався бюджет.

Однак протягом року в парламенті розробляли альтернативний проект Податкового кодексу - з радикальним скороченням податкових ставок. Це так званий проект Южаніної - за іменем голови податкового комітету Ради Ніни Южаніної. У Мінфіні заявляють, що ухвалення цього варіанта податкової реформи призведе до різкого скорочення надходжень до держбюджету і відмови МВФ від програми кредитування України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram