ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія визнала небезпечним для репутації відключення України від газу

Олександр Новак вважає, що імідж надійного постачальника дорожчий від помсти.

Росія визнала небезпечним для репутації відключення України від газу
Фото: pravdaurfo.ru

Росія  у жодному разі не відключатиме Україні газ і піддавати ризикам транзит газу в Європу, заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі "Вести в субботу", передає "Интерфакс".

Відповідаючи на запитання, чи варто перекрити Україні газ "на знак помсти" за підрив ЛЕП для Криму, Новак підкреслив: "У жодному разі нам не можна піддавати сумніву надійність і гарантованість нашого постачання, насамперед для наших європейських споживачів".

У п'ятницю, 4 грудня, в Москві пройшли переговори глави "Газпрому" Олексія Міллера з керівником "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим.

Згідно з повідомленням російської компанії, "у зв'язку з важким фінансовим становищем НАК "Нафтогаз України" очікувати передоплати і відновлення постачання російського газу до кінця року не доводиться".

Однак у заяві зазначалося, що на перший квартал 2016 року сторони мають намір знайти таке рішення про розмір ціни на російський газ, щоб можна було говорити про ефективне постачання. "Нафтогаз" має намір звернутися до російської сторони з проханням про надання знижки до ціни на перший квартал 2016 року. В свою чергу, "Газпром" вимагає у "Нафтогазу" гарантійний лист щодо обсягу закупівель до кінця березня.

25 листопада голова правління "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що постачання російського газу "Нафтогазові" припиняється, оскільки закінчилася передоплата, а нових грошей не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram