ГоловнаПолітика

Кабмін підготував проект постанови про торгову блокаду Криму

Тепер будь-яка людина зможе перевозити товари, вагою не більш ніж 50 кг і на суму до 10 000 грн.

Кабмін підготував проект постанови про торгову блокаду Криму
Фото: 24tv.ua

Кабінет Міністрів завершив розробку проекту постанови про обмеження поставок товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані й не підконтрольні центральній владі території України.

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров на брифінгу 6 грудня в Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Уряд підготував і погодив з усіма сторонами проект постанови про обмеження поставок окремих товарів, робіт і послуг з тимчасово окупованої території на решту території України, або з решти території України на окуповану територію", - заявив він.

Чубаров підкреслив, що з ухваленням цієї постанови повністю припиняються торговельні відносини (торгівля, постачання товарів, послуг) з материкової України на територію Криму та інших тимчасово окупованих територій.

При цьому він додав, що, згідно з документом, який є у нього на руках, будь-яка особа може перевозити товари, проте їхній еквівалент не повинен перевищувати 50 кг на одну людину, і сумарна вартість яких не перевищує 10000 грн.

Також, зазначив глава Меджлісу, у проекті постанови враховано винятки: "Це коли завозитиметься гуманітарна допомога, що надається міжнародними гуманітарними організаціями".

Парламентар розраховує, що цей документ ухвалять на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 9 грудня.

Він додав, що учасники громадської блокади зберігатимуть свої пости на всіх трьох переходах на адмінмежі з Кримом і спостерігати за тим, щоб норми постанови виконувалися.

Нагадаємо, раніше активісти блокади Криму дозволили почати експлуатацію відновленої лінії електропередачі 220 кВ "Каховська - Титан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram