ГоловнаЕкономікаДержава

Крим почав переговори про закупівлю вугілля у "ДНР"

Окуповані Росією і бойовиками регіони вирішили співпрацювати

Крим почав переговори про закупівлю вугілля у "ДНР"
Фото: www.dtek.com

Крим, який відколовся від України, почав переговори про закупівлю вугілля у терористичної організації "ДНР", яка захопила значну частину Донецької області.

Про це пише "РИА Новости" з посиланням на міністра палива Криму Сергія Єгорова.

"Ми зараз ведемо дуже серйозні переговори з Донецькою народною республікою. Вчора відбулися продуктивні переговори. Я сподіваюся, що ми найближчим часом отримаємо хороші пропозиції з хорошою ціною на постачання вугілля в республіку Крим", - заявив він на засіданні окупаційного уряду Криму.

Раніше він розповідав, що влада Криму уклала контракти на постачання вугілля з декількох російських регіонів, що дозволить впоратися з нестачею вугілля, яке раніше постачалося з материкової України. Для опалювального сезону Криму знадобиться 60 тисяч тонн вугілля, з них половина - бюджетним організаціям, друга - населенню. Постачанням вугілля займуться приблизно 30 компаній.

Нагадаємо, в РНБО повідомляли, що терористи контролюють 50 державних шахт на території Донецької та Луганської областей. Видобуток на них скоротився майже в чотири рази, а вивезти вугілля найчастіше неможливо через зруйновану залізницю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram