ГоловнаЕкономікаБізнес

У Криму хочуть страхувати туристів

Кримська влада готується до напливу відпочивальників.

У Криму хочуть страхувати туристів
Фото: www.crimee.com.ua

Міністерство курортів і туризму АРК запрошує страхові компанії до розробки комплексних програм страхування туристів.

Про це повідомили в Курортно-інформаційному центрі.

Як повідомив міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв, у Законі України "Про туризм" передбачено норму обов'язкового страхування туристів.

За його словами, на практиці цієї норми фактично не реалізують. Така ситуація пов'язана з тим, що більш ніж 78% усього туристичного потоку в Криму - це неорганізовані туристи.

Окрім цього, особливо важливо забезпечити страхування об'єктів туристичної інфраструктури, - зазначив О. Лієв.

"Наприклад, якби пляжі Алушти цього року були застраховані, державі не довелося б вкладати стільки коштів у їхнє відновлення", - додав О. Лієв.

"Таке страхування дозволить забезпечити захист пляжів, санаторіїв, готелів, ресторанів та інших суб'єктів туристичного бізнесу від непередбачених фінансових втрат. Оскільки іноді виникають такі проблеми, як пошкодження майна, заподіяння шкоди здоров'ю, життю відпочивальників", - зазначив міністр курортів і туризму АРК Лієв.

За його словами, такий механізм давно відпрацьовано у країнах з розвиненою туристичною галуззю, де страхування компенсує збитки, пов'язані з обслуговуванням клієнтів, із стихійними природними явищами й іншими непередбаченими обставинами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram