ГоловнаКультура

"Як правило, Deep Purple є аполітичним, але не цього разу", – легендарний британський гурт підтримав Україну

"Те, що відбувається, не викликає занепокоєння. Це кримінальне правопорушення, і до нього слід ставитися як до такого".

"Як правило, Deep Purple є аполітичним, але не цього разу", – легендарний британський гурт підтримав Україну
Фото: deep-purple.com

Британський рок-гурт Deep Purple виступив на підтримку України. 

"Як правило, Deep Purple є аполітичним, але не цього разу", – йдеться в публікації на сайті гурту.

"Як і багато інших виконавців, ми час від часу давали приватні концерти для шанувальників у різних країнах. Ми аполітичний гурт і жодним чином наші наміри не були політичними. Це була музика. Але це було раніше. Ми засуджуємо військових Путіна за звірства над невинними чоловіками, жінками та дітьми в Україні", – заявив бас-гітарист Deep Purple Роджер Гловер.

Клавішник гурту Дон Ейрі звернувся особисто до заступника голови Ради безпеки Росії, експрезидента та колишнього прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва й на знак протесту повернув йому автограф, який отримав у 2011 році.

"Якщо наша заява означатиме, що ми більше ніколи не побачимо наших російських друзів, то це велика жертва, але це ніщо порівняно з тим, щоб більше ніколи не бачити наших українських друзів, яких вбивають, щоб задовольнити психопатичні амбіції російського лідера", – заявив вокаліст гурту Ієн Гіллан.

"Те, що відбувається, не викликає занепокоєння. Це кримінальне правопорушення, і до нього слід ставитися як до такого. Сподіваюся, вторгнення армії Путіна в Україну (оскільки так воно і є) обернеться його остаточним крахом", – додав ударник Ієн Пейс.

Deep Purple – британський рок-гурт, утворений у лютому 1968 року у Гартфорді. Разом із Led Zeppelin та Black Sabbath їх вважають засновниками музичних стилів хард-рок й хеві-метал, хоча самі учасники гурту не зараховують себе до якогось окремого жанру. Гурт унесено до Книги рекордів Гіннеса як один із найгучніших і тих, що продав понад 100 мільйонів альбомів. Deep Purple займає 22 позицію в рейтингу програми "Найкращі виконавці хард-року" каналу VH1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram