ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб: Противник зазнає втрат в озброєнні, техніці та особовому складі

Триває 11 доба протистояння українського народу російському загарбникові.

Генштаб: Противник зазнає втрат в озброєнні, техніці та особовому складі
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив оперативну інформацію про вторгнення РФ станом на 06:00 неділі, 6 березня. Це одинадцята доба протистояння українського народу російському загарбникові.

У Генштабі запевняють, що Збройні сили і підрозділи Сил безпеки та оборони України ведуть запеклі бої з утримання визначених рубежів. Противник, зазнаючи втрат, робить постійні спроби ухилитися від прямого вогневого контакту з українськими військами.

"Угруповання сил оборони веде оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон з метою відбиття наступу ударних угруповань збройних сил окупантів, нанесення йому максимальних втрат, недопущення вторгнення їх в глибину, утримання районів території держави та створення сприятливих умов для їх розгрому і відновлення контролю над втраченими територіями, здійснює відбиття ударів засобів повітряного нападу противника", – сказано в повідомленні.

Угруповання об’єднаних сил проводить оборонну операцію у східній частині Донецького операційного району. Основні зусилля зосереджено на обороні Маріуполя та нанесенні вогневого ураження переважаючим силам противника. 

Інші угруповання проводять оборонну операцію та ведуть оборонні бої на Слобожанському та у східній частині Таврійського напрямків. Зокрема, підрозділи ДШВ ЗС України зупинили колони противника, що намагалися висунутися у бік Дніпропетровщини зі сторони Балаклії. 

На Сіверщині проводиться операція оборони Чернігова

На Волинському напрямку готують смугу оборони в операційній зоні вздовж державного кордону України. 

На Приморському напрямку зусилля української армії спрямовані на оборону пунктів базування, морських портів на Чорному морі. Так, у Миколаївській області ЗСУ захопили значну кількість броньованої та автомобільної техніки противника. 

На інших напрямках частини та підрозділи української армії "проводять стабілізаційну операцію" та виконують завдання територіальної оборони з метою недопущення наступальних дій та діяльності диверсійно-розвідувальних груп противника. 

Повітряні сили зосередили зусилля для відбиття ракетно-авіаційних ударів противника, протиповітряному прикритті важливих (критичних) об’єктів України та угруповань військ. 

Загалом, станом на цей час, втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 88 літаків і вертольотів. Деяких ворожих льотчиків, які катапультувались і вижили, знайшли українські воїни. Полоненим надано медичну допомогу, вони вже дають свідчення про злочини путінського режиму проти людяності. 

"Противник намагається не втратити наступального потенціалу, але в обстановці, що склалася, має великі втрати в озброєнні, техніці та особовому складі. За рахунок супротиву всього українського народу противника деморалізовано. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів, мають вкрай низький морально-психологічний стан через обізнаність про реальний стан справ. Ворог продовжує зазнавати втрат", – зазначають у Генштабі ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram