ГоловнаСуспільствоВійна

ЗСУ вдаються до маневреної оборони замість утримування лінії фронту, - Тарас Чмут

Така тактика має на меті завдати точкових ударів, щоб виснажити ворога, деморалізувати його та захопити техніку.

ЗСУ вдаються до маневреної оборони замість утримування лінії фронту, - Тарас Чмут

Очільник фонду "Повернись живим" Тарас Чмут сказав, що Збройні сили вдаються до маневреної оборони замість утримування лінії фронту. Про це повідомляє УП.

"Збройні сили Росії – другі чи треті за потенціалом у світі, з величезною кількістю техніки, озброєнь і людей. Збройні сили України, якби намагалися тримати рубежі оборони по лінії кордону, були б розбиті, оточені і знищені. ЗСУ застосували інший підхід – маневрена оборона: вони вступають у бій; відступають, затягують противника в глибину; противник зупиняється, тому що зупиняється його логістика, боєприпаси; ми переходимо в контрнаступ, розбиваючи його колони, наносячи вогневе ураження артилерією, авіацією, "байрактарами" там, де він цього не очікує, і там, де він не може оперативно перекрити себе повітряною обороною. Я думаю, всі бачили колони покинутої російської техніки. Це наслідок такої тактики застосування Збройних сил", - пояснив Чмут.

Чмут також сказав, що підрозділи ЗСУ наочно продемонстрували цю тактику на Сумщині, де один батальйон 93 бригади вийшов на лінію кордону з РФ. Спочатку вони відступили, а потім перейшли в контрнаступ і швидкими рейдами вибили ворога.

Така тактика має на меті завдати точкових ударів, щоб виснажити ворога, деморалізувати його та захопити техніку, аби потім здійснювати ефективний контрнаступ.

Нагадаємо, Збройні сили України під Миколаєвом знищили 70 окупантів. Ще 300 поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram