ГоловнаКультура

Кличка запрошували на засідання РНБО через підняте Мінкультури питання

З ним хотіли поговорити про збереження історичної архітектури. 

Кличка запрошували на засідання РНБО через підняте Мінкультури питання
Фото: EPA/UPG

Міністр культури Олександр Ткаченко направив до РНБО лист щодо підняття питання руйнування історичного середовища Києва. Саме через це на засідання запрошували мера і главу КМДА Віталія Кличка

Про це на брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Кличко повідомив, що не прийде, але Данілов сподівається, що він завітає наступного разу.

"Тут нічого лячного немає", – запевнив Данілов. 

РНБО ухвалила рішення всім місцевим адміністраціям перевірити суб'єктів, які підпадають під закон про охорону культурної спадщини.

Також вирішено відновити зруйновану частину столітньої садиби Барбана в Києві.

"Щоб все, що зруйновано, було повернуто в первозданний вигляд, і ми обов'язково будемо цьому допомагати. І ті люди, які вважають, що документи, які вони зробили 3,5,7 років, будуть їх використовувати зараз – так не буде", - заявив Данілов.

Секретар РНБО також сказав, що Рада була змушена зайнятися цим питанням, бо вночі зносять об'єкти, за якими пильнувала громадськість.

"Якби суспільству пояснили, для чого, хто і як. головне – хто", – додав він.

Данілов зазначив, що Ткаченко поскаржився на досі неприйнятий генплан Києва, тож питання вирішили обговорювати на рівні Ради нацбезпеки і оборони.  

Нагадаємо, що на початку тижня з'явилася інформація про те, що РНБО у п'ятницю проведе "київське засідання", на якому можуть поставити питання зняття Кличка з посади голови КМДА. ЗМІ з посиланням на джерела навіть називали імена двох ймовірних кандидатів – голови Держаудитслужби Геннадія Пліса та міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Однак обидва інформацію про це спростували.

Станом на день 20 серпня, за інормацією LB.ua, знайти в.о. глави КМДА владі так і не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram