ГоловнаКультура

У Києві пройде навчальна програма для кінокомпозиторів

Майстер-класи проведуть Майкл Прайс і Алла Загайкевич.

У Києві пройде навчальна програма для кінокомпозиторів
Фото: British Council Ukraine

Наприкінці січня в Києві пройде навчальна програма для кінокомпозиторів Envision Sound.

Як повідомляють організатори, мета програми - дослідити процес написання музики для кіно і сприяти появі нових творчих колаборацій.

У програмі візьмуть участь 13 молодих композиторів з Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Польщі та України. Вони пройдуть інтенсивне навчання під кураторством відомих кінокомпозиторів Майкла Прайса (Великобританія) і Алли Загайкевич (Україна).

Майкл Прайс - один із найзатребуваніших композиторів Великобританії. Лауреат "Еммі", нагород Royal Television Society, Music & Sound і Televisual Bulldog, номінант на BAFTA і "Еммі" за музику до серіалу "Шерлок" (яку він пише в співавторстві з Девідом Арнолд). Також працював над монтажем звуку до "Володаря кілець", "Реальної любові" та інших фільмів.

Алла Загайкевич - лауреат призу Української кіноакадемії "Золота Дзиґа" за роботу над фільмом "Жива ватра", авторка саундтреків до фільмів "Мамай" і "Поводир".

Крім майстер-класів, дискусій і презентацій, студенти візьмуть участь у створенні музики до української німої класики і проектів молодих українських режисерів, які на сьогодні у виробництві.

У програмі буде публічна частина, яка складатиметься з двох менторських курсів Майкла Прайса і Алли Загайкевич, а також показів української класики: "Турксибу" Віктора Турина (1929) в супроводі Брістольського проекту Bronnt Industries Kapital і "Хліб" Миколи Шпиковського (1930) в супроводі тріо Port Mon (Білорусь).

"В Україні, де нещодавно впроваджена модель продюсерського кіно тільки починає давати свої плоди, колись відома українська школа кінокомпозиторського мистецтва занепадає. Кінокомпозитором не випускає жоден український спеціалізований ВНЗ", - говорить директор Центру Довженка Іван Козленко.

Програма Envision Sound пройде в Центрі Довженка.

Розклад публічних подій:

  • 23 січня, 19:30. Менторський вечір з Майклом Прайсом;
  • 24 січня, 19:30. Менторський вечір з Аллою Загайкевич;
  • 25 січня, 19:30. Музичний кіноперформанс "Турксиб";
  • 26 січня, 19:30. Музичний кіноперформанс "Хліб".

Навчальна програма для кінокомпозиторів Envision Sound пройде з 22 по 26 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram