ГоловнаКультура

Визначилися учасники нацвідбору на "Євробачення" -2018

19 січня відбудеться жеребкування, результати якого визначать порядок виступів учасників.

Визначилися учасники нацвідбору на "Євробачення" -2018
Фото: ebu.ch

Завершився перший етап Національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення" у 2018 році.

Про це повідомляє телеканал СТБ.

"Уже з 10 лютого в прямих ефірах Нацвідбору ми побачимо 18 виконавців: The Erised, Сергій Бабкін, СONSTANTIN, Kozak System, The ВЙО, Julinoza, Dilemma, KAZKA, Yurcash, Mountain Breeze, Ingret Kostenko, Vil'na, LAUD", - йдеться в повідомленні.

За словами музичного продюсера Руслана Квінти, головна відмінність Нацвідбору-2018 у тому, що в складі півфіналістів хлопців більше, ніж дівчат, а всі пісні, які пролунають у прямих ефірах - авторські.

"За час першого етапу відбору ми отримали понад 1000 заявок. Це говорить про те, як сильно розвивається наша музична індустрія. Я пишаюся тим, що сьогодні українські пісні набувають абсолютно нового обличчя - сучасного, модного. І саме на якісну пісню ми робили ставку", - зазначив Квінта.

19 січня відбудеться жеребкування, результати якої визначать порядок виступів учасників у півфіналах.

У Нацвідборі-2018 заплановано два півфінали (10 і 17 лютого), в кожному з яких виступлять по дев'ять виконавців. У фінал, який відбудеться 24 лютого, пройдуть шестеро учасників. Переможець Нацвідбору представить Україну на 63-му пісенному конкурсі "Євробачення" в Лісабоні (Португалія) з тією ж піснею, з якою він брав участь у відборі.

Нагадаємо, переможцем "Євробачення-2017" став португальський співак Сальвадор Собрал. 8 грудня йому зробили операцію з пересадки серця. 27-річний виконавець від народження має ваду серця. Заради співака керівництво "Євробачення-2017" змінило правила і дозволило Сальвадору пропустити репетиції півфіналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram