ГоловнаКультура

Перший канал відмовився транслювати виступ Самойлової на "Євробаченні" з території Росії

У РФ вважають пропозицію організаторів конкурсу дивною.

Перший канал відмовився транслювати виступ Самойлової на "Євробаченні" з території Росії
Фото: The Sun

Перший канал відхилив пропозицію Європейського мовного союзу про дистанційну участь Юлії Самойлової в "Євробаченні" у Києві, передає Інтерфакс.

Згідно з заявою, яку було озвучено в ефірі програми "Час" у четвер, організатори повинні забезпечити виступ співачки відповідно до регламенту.

"Ми вважаємо дивною пропозицію дистанційної участі і відмовляємося від нього, оскільки вона, безумовно, суперечить самому змісту заходу, неухильним правилом якого є виступ у живому ефірі на сцені "Євробачення", - йдеться в заяві.

У ньому підкреслюється, що "країна-мовник має забезпечити всім учасникам можливість отримати візу на весь період проведення заходу", а "відмова Юлії Самойловій у в'їзді на територію України порушує правила конкурсу".

Також в ньому сказано, що "Європейський Мовний Союз (EBU) не повинен винаходити нових правил для російського учасника в 2017 році і здатний провести конкурс відповідно до свого регламенту".

Раніше в четвер в Європейській мовній спілці (EBU) запропонували організувати виступ Самойлової з території Росії.

Нагадаємо, що "Євробачення" в 2017 році проводиться в Києві. Росія вирішила відправити на конкурс співачку Юлію Самойлову, яка в 2015 році порушила українське законодавство, виступивши з концертом в окупованій Керчі.

Через цей концерт Самойловій був заборонений в'їзд на територію України.

27-річна Юлія Самойлова з дитинства має першу групу інвалідності і пересувається на інвалідному візку. Вона мала представляти Росію з піснею Flame Is Burning.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram