ГоловнаКультура

У Раді федерації відкинули пропозиції Києва щодо заміни учасника на Євробаченні

Віце-прем'єр-міністр України Кириленко сказав, що РФ може запропонувати учасника, який не має проблем з українськими законами.

У Раді федерації відкинули пропозиції Києва щодо заміни учасника на Євробаченні
Фото: The Sun

Пропозиція замінити представника РФ на музичному конкурсі Євробачення-2017 не буде розглядатися. Про це написав у Facebook заступник голови комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Франц Клінцевич.

"Пропозицію української влади відправити на "Євробачення" іншого учасника або учасницю не буде навіть розглядатися. Прийняти її означає, погодитися, що Юлія Самойлова, виступаючи в Криму, на території Росії, порушила якісь українські закони", - написав він у Facebook.

На його думку, РФ не буде змінювати російського учасника за жодних обставин.

Раніше віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що Росія може взяти участь у Євробаченні, запропонувавши учасника, який не має проблем з українським законодавством. Він також напередодні відкинув ідею участі Самойлової в Євробаченні через відеозв'яок, оскільки це порушує закон.

Нагадаємо, що "Євробачення" в 2017 році проводиться в Києві. Росія вирішила відправити на конкурс співачку Юлію Самойлову, що в 2015 році в порушення українського законодавства виступила з концертом в окупованій Керчі.

Через цей концерт Самойловій заборонили в'їзд на територію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram