ГоловнаКультура

У Китаї видадуть "Кобзар" Шевченка з ілюстраціями в стилі "гохуа"

Виставка картин відбудеться у Китаї і в Україні

У Китаї видадуть "Кобзар" Шевченка з ілюстраціями в стилі "гохуа"
Фото: zn.ua

У Китаї видадуть "Кобзар" Тараса Шевченка з ілюстраціями китайських художників.

Про це повідомили члени китайської делегації на чолі з віце-президентом Академії живопису і каліграфії Юй Генхуеєм, повідомляє офіційний сайт Мінкульту.

Нове видання "Кобзаря" буде китайською мовою з ілюстраціями на сюжети творів Шевченка в стилі "гохуа" (традиційний китайський живопис, в якоу використовуються туш і водяні фарби на шовку чи папері, - ред), які створять китайські художники за враженнями, отриманим під час перебування в Україні. Крім того, передбачається організація виставок цих робіт у Китаї - до дня народження поета, і в Україні - до дня його перепоховання на Чернечій горі.

Також заплановано видання окремого каталогу.

Китайська делегація відвідала музеї та історичні місця, пов'язані з життям і творчістю Шевченка у Києві, Каневі та Моринцях. У рамках візиту в Національному музеї Тараса Шевченка та Національній академії мистецтв України відкрилися дві окремі виставки картин китайських художників - членів делегації. Також планується провести мистецький захід в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури, наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 9 березня 2014 року виповнилося 200 років від дня народження Тараса Шевченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram