ГоловнаКультура

Помер російський актор Лев Дуров

Артист помер після хвороби.

Помер російський актор Лев Дуров

Народний артист СРСР і Росії Лев Дуров помер у ніч проти 20 серпня на 84-му році життя.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Лев Дуров останні два тижні свого життя провів у лікарні. Артиста госпіталізували з підозрою на інсульт, але згодом йому поставили діагноз "гостра серцева недостатність". За добу до смерті лікарі зробили артистові термінову операцію. Опісля ввели у стан медикаментозної коми.

Дуров народився в Москві 23 грудня 1931 року у знаменитій династії російських циркових артистів - дресирувальників і клоунів. 1954 року він закінчив Школу-студію МХАТ і був запрошений у Центральний дитячий театр, де пропрацював десять років. Того самого року Дуров почав зніматися в кіно і за своє життя виконав більш ніж 200 ролей. Актор знімався в кінокартинах "Старики-розбійники", "Москва - Кассіопея", "Отроки у всесвіті", "Калина червона" і "Не бійся, я з тобою!", а також у телефільмах "Сімнадцять миттєвостей весни", "Д'Артаньян і три мушкетери" і "Велика перерва".

У 1963 - 1967 роках грав на сцені Театру ім. Ленінського комсомолу, з 1967-го - в Московському драматичному театрі на Малій Бронній, де виступав і як режисер. 1990 року його удостоїли звання "Народний артист СРСР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram