ГоловнаКультура

Відомий шведський актор Макс фон Сюдов зіграє в "Грі престолів"

Фон Сюдов зіграє триокого ворона, який буде наставником Брана Старка

Відомий шведський актор Макс фон Сюдов зіграє в "Грі престолів"
Фото: EPA/UPG

Відомі нові деталі шостого сезону популярного серіалу "Гра престолів". На одну з ролей запросили шведського актора Макса фон Сюдова, ветерана кінематографа, відомого своїми ролями у фільмах Інгмара Бергмана та Яна Трелля.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

За інформацією видання, фон Сюдов зіграє людське втілення триокого ворона, за яким слідував Бран Старк, який відкрив у собі магічні здібності. У шостому сезоні "Гри престолів" ворон буде наставником Брана - це означає, що сюжетна лінія з одним із синів Старка продовжиться після перерви в п'ятому сезоні.

Макс фон Сюдов - дворазовий номінант на премії "Оскар" і "Золотий глобус". Він знявся в 13 фільмах Інгмара Бергмана - зокрема в "Сьомій печаті", "Соромі", "Суничній галявині" та інших. Цього року актор з'явиться в сьомому епізоді "Зоряних воєн", який вийде в грудні.

Раніше стало відомо, що на одну з ролей також запросили відомого британського актора Єна Макшейна, якого глядачі можуть пам'ятати за роллю в серіалі "Дедвуд". Кого зіграє Макшейн, поки що не розголошують.

Зйомки шостого сезону "Гри престолів" стартували в липні цього року. Прем'єру сезону призначено, як завжди, на квітень 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram