ГоловнаКультура

Кабмін виділив 100 млн гривень на реставрацію Маріїнського палацу в Києві

Також на реставрацію пам'яток архітектури і заповідників виділили 25 млн гривень

Кабмін виділив 100 млн гривень на реставрацію Маріїнського палацу в Києві
Мариинский дворец
Фото: relax.ua

Кабінет Міністрів виділив 100 млн гривень Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на реставрацію Маріїнського палацу в Києві.

Про це йдеться в постанові уряду №543 від 3 серпня.

Також Кабмін виділив 5 млн гривень для придбання нового обладнання та ліцензійного програмного забезпечення, а Державному агентству з питань електронного урядування для введення системи електронної взаємодії органів виконавчої влади в промислову експлуатацію і створення першої черги Єдиного державного веб-порталу відкритих даних ще - 5 млн гривень.

Всього цим розпорядженням передбачено розподіл бюджетних призначень на суму 876,577 гривень.

Також Кабмін виділив Міністерству культури 25 млн гривень на проведення реставраційних та ремонтних робіт пам'яток архітектури та заповідників.

Згідно з постановою Кабмін виділив Мінкультури 4 526,7 тис гривень на реставрацію костелу Святого Миколая в Києві, який має статус пам'ятки архітектури національного значення. Також 9,56 млн гривень уряд виділив на реставрацію Національного заповідника "Замки Тернопілля", 8,667 гривень - на ремонтно-реставраційні роботи в Національному заповіднику "Софія Київська" (Андріївська церква, дзвіниця Софіївського собору), 16,7 гривень - на реставрацію Катерининської церкви в Чернігові.

Крім того, було виділено 570 тис. гривень на протиаварійні ремонтні роботи на фасадах і покрівлі будівель Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка.

Нагадаємо, Київрада виділила 20 млн гривень на роботи зі збереження археологічних знахідок на Поштовій площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram